اسانس وانیل 1/4 قاشق چایخوری . شکلات تخته ای یاپودر قند مقداری برای تزیین
طرز تهیه : کره نرم شده در دمای اتاق ، اسانس وانیل و 1/3 لیوان پودر قند را داخل کاسه ای بریزید و بزنید تا کرم رنگ و سبک شود سپس آرد را قاشق قاشق اضافه و مخلوط کنید ( با قاشق اضافه و مخلوط کنید ).
فندق خرد شده را به خمیر اضافه کنید و کمی هم بزنید تا مخلوط شود ، با دست تکه هایی از خمیر بردارید و به شکل هلال حالت دهید ( اندازه هر خمیر کمی کوچکتر از انگشت دست باشد ، حجم خمیر پس از پخت بیشتر میشود ) ، همچنین میتوانید خمیر را به آرامی باز کنید و قالب بزنید.
داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و شیرینی ها را با فاصله داخل سینی قرار دهید ، سینی را در فر با حرارت 180 درجه سانتیگراد که از قبل روشن کرده اید و گرم شده است به مدت 15 – 20 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها آماده شوند.
شیرینی های پخته را پس از سرد شدن در پودر قند بزنید یا مقداری شکلات تخته ای را روی حرارت بخار ذوب کنید و روی شیرینی بریزید ، این شیرینی ها تا 1 هفته در دمای اتاق و ظرف دربسته قابل نگهداری میباشند.
نکته ها : بدلیل وجود کره خمیر شیرینی را ورز ندهید و به ملایمت با خمیر رفتار کنید ، میتوانید به جای 125 گرم کره از 90 گرم روغن جامد استفاده کنید ، اگر خمیرها پیش از قرار دادن در فر شل شده بودند 30 دقیقه داخل فریزر استراحت دهید تا سرد شوند.
طرز تهیه : کره نرم شده در دمای اتاق و شکر را داخل کاسه ای بریزید و 5 دقیقه بزنید سپس تخم مرغ و اسانس وانیل را اضافه کنید و خوب بزنید تا یکدست شود ، آرد و نمک را مخلوط کنید و کم کم روی مواد دیگر الک و با قاشق مخلوط کنید تا خمیر نرمی بدست بیاد.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود ، خمیر را داخل کیسه فریزر بسته بندی کنید و 1 ساعت داخل فریزر استراحت دهید تا خمیر سرد و سفت شود ، پس از استراحت خمیر را به ضخامت 1 سانتیمتر روی سطح کار باز کنید و با قالب شیرینی قالب بزنید.
داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار دهید و خمیرها را با فاصله داخل سینی بگذارید سپس سینی را داخل فری که گرم شده است 10 – 15 دقیقه قرار دهید تا شیرینی ها بپزند و طلایی شوند ، پس از پخت سینی را از فر خارج کنید و اجازه دهید شیرینی ها خوب سرد شوند سپس در ظرف بگذارید ( این شیرینی ها تا 10 روز در دمای اتاق قابل نگهداری میباشند ).
نکته ها : بدلیل وجود کره دقت کنید خمیر شیرینی ها پیش از قرار دادن در فر سرد باشد تا در زمان پخت وا نرود ، میتوانید خمیر را فریز کنید و در زمانی که میخواهید خمیر را استفاده کنید.
میتوانید با اضافه کردن پودر کاکائو ، زعفران ، رنگ های خوراکی و … طعم و رنگ متنوعی از خمیر داشته باشید ، در صورت تمایل میتوانید شیرینی ها را با شکلات ذوب شده ، پودر قند و … تزیین کنید.
برای شروع کار به یک آبکش پلاستیکی که شیب ملایمی دارد احتیاج داریم.اندازه ماکت شما دلخواه می باشد.ماکت را به صورت وارونه قرار داده و سطح آن را با پنبه و تنظیف روکش کرده و طرح مورد نظر را با ماژیک روی تنظیف بکشید.نصف لیوان بذر منداب را پس از خیس کردن روی نقاط مشخص شده بمالید ، قسمت های باقمانده را با بذر خرفه (۲ استکان) و خاکشیر (۱ استکان) پر کرده و وسط سبزه را به اندازه یک مربع ۱۰ سانتیمتری برای قرار دادن کعبه خالی بگذارید.
آماده کردن ماکت کعبه :
ابتدا با یونولیت به ضخامت ۳ سامتیمتر یک مکعب مربع که اظلاعش ۱۰ سانتیمتر باشد آماده کنید و همه قسمت های کعبه را به جز قسمت هایی که در و تزئینات نصب می شود را با پنبه و تنظیف روکش کرده و بذر خرفه (۲ استکان) و خاکشیر (۱ استکان) را روی آن بمالید و طبق آموزش قبل عمل کنید تا سبزه آماده شود و برای تزیین کعبه می توانید از در و آیه های قرآن که در بازار موجود است استفاده کرده و با چسب حرارتی یا سوزن ته گرد آنها را روی ماکت نصب نمایید.در آخر ماکت کعبه را وسط زمینه اصلی قرار دهید و در صورت تمایل می توانید ماکت کعبه را سبز نکنید و فقط با یک پارچه مشکی سطح ماکت کعبه را پوشانده و تزئینات را روی آن نصب کنید.